Μύδια αχνιστά με ούζο
49 λεπτά
6 μερίδες
Μεσαία δυσκολία
Υλικά
Εκτέλεση
- 1
Προετοιμασία μυδιών
- Πλύνετε τα μύδια καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και αφαιρέστε τη "γενειάδα". Απορρίψτε τα μύδια που είναι ανοιχτά.
- 2
Σοτάρισμα λαχανικών
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μην καεί.
- 3
Προσθήκη μυδιών και ούζου
- Προσθέστε τα μύδια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν με τα λαχανικά.
- Ρίξτε το ούζο πάνω από τα μύδια και καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι. Αφήστε τα μύδια να αχνιστούν για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια. Πετάξτε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.
- 4
Συνδυασμός
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε απαλά.
- 5
Σερβίρισμα
- Σερβίρετε τα μύδια αχνιστά με ούζο ζεστά.