Dimoudis.gr
Μύδια αχνιστά με ούζο

Μύδια αχνιστά με ούζο

49 λεπτά
6 μερίδες
Μεσαία δυσκολία

Υλικά

Εκτέλεση

  1. 1

    Προετοιμασία μυδιών

    • Πλύνετε τα μύδια καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και αφαιρέστε τη "γενειάδα". Απορρίψτε τα μύδια που είναι ανοιχτά.
  2. 2

    Σοτάρισμα λαχανικών

    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
    • Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
    • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μην καεί.
  3. 3

    Προσθήκη μυδιών και ούζου

    • Προσθέστε τα μύδια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν με τα λαχανικά.
    • Ρίξτε το ούζο πάνω από τα μύδια και καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι. Αφήστε τα μύδια να αχνιστούν για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια. Πετάξτε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.
  4. 4

    Συνδυασμός

    • Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε απαλά.
  5. 5

    Σερβίρισμα

    • Σερβίρετε τα μύδια αχνιστά με ούζο ζεστά.