Μύδια σαγανάκι με σάλτσα και τυρί
40 λεπτά
6 μερίδες
Μεσαία δυσκολία
Υλικά
Εκτέλεση
- 1
Προετοιμασία μυδιών
- Πλύνετε τα μύδια καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και αφαιρέστε τη "γενειάδα". Απορρίψτε τα μύδια που είναι ανοιχτά.
- 2
Μαγείρεμα μυδιών
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα
- 3
Προσθήκη μυδιών
- Προσθέστε τα μύδια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Ρίξτε το λευκό κρασί και καλύψτε την κατσαρόλα. Αφήστε τα μύδια να αχνιστούν για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν όλα. Αφαιρέστε τα μύδια από την κατσαρόλα και κρατήστε τα ζεστά. Πετάξτε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.
- 4
Προετοιμασία σάλτσας ντομάτας
- Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- 5
Συνδυασμός
- Προσθέστε τα μύδια πίσω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν τα μύδια με τη σάλτσα.
- Πασπαλίστε τη θρυμματισμένη φέτα και την τριμμένη παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι) πάνω από τα μύδια.
- Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενωθούν οι γεύσεις.
- 6
Σερβίρισμα:
- Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο (αν χρησιμοποιείτε).
- Σερβίρετε τα μύδια σαγανάκι ζεστά, με φρέσκο ψωμί για να βουτάτε στη σάλτσα.