Dimoudis.gr
Μύδια σαγανάκι με τυρί

Μύδια σαγανάκι με σάλτσα και τυρί

40 λεπτά
6 μερίδες
Μεσαία δυσκολία

Υλικά

Εκτέλεση

  1. 1

    Προετοιμασία μυδιών

    • Πλύνετε τα μύδια καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και αφαιρέστε τη "γενειάδα". Απορρίψτε τα μύδια που είναι ανοιχτά.
  2. 2

    Μαγείρεμα μυδιών

    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
    • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα
  3. 3

    Προσθήκη μυδιών

    • Προσθέστε τα μύδια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Ρίξτε το λευκό κρασί και καλύψτε την κατσαρόλα. Αφήστε τα μύδια να αχνιστούν για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν όλα. Αφαιρέστε τα μύδια από την κατσαρόλα και κρατήστε τα ζεστά. Πετάξτε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.
  4. 4

    Προετοιμασία σάλτσας ντομάτας

    • Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει.
    • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  5. 5

    Συνδυασμός

    • Προσθέστε τα μύδια πίσω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν τα μύδια με τη σάλτσα.
    • Πασπαλίστε τη θρυμματισμένη φέτα και την τριμμένη παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι) πάνω από τα μύδια.
    • Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενωθούν οι γεύσεις.
  6. 6

    Σερβίρισμα:

    • Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο (αν χρησιμοποιείτε).
    • Σερβίρετε τα μύδια σαγανάκι ζεστά, με φρέσκο ψωμί για να βουτάτε στη σάλτσα.