Dimoudis.gr
Pasta με μύδια

Λινγκουίνι με μύδια και σάλτσα

30 λεπτά
4 μερίδες
Μεσαία δυσκολία

Υλικά

Εκτέλεση

  1. 1

    Προετοιμασία μυδιών

    • Πλύνετε τα μύδια καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και αφαιρέστε τη "γενειάδα". Απορρίψτε τα μύδια που είναι ανοιχτά.
  2. 2

    Βράσιμο ζυμαρικών

    • Βράστε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν αλντέντε. Στραγγίστε τα και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό που βράσανε τα ζυμαρικά.
  3. 3

    Μαγείρεμα μυδιών

    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
    • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  4. 4

    Προσθήκη ντομάτας και μυδιών

    • Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και το τριμμένο κόκκινο πιπέρι (αν χρησιμοποιείτε). Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
    • Προσθέστε τα μύδια στην κατσαρόλα και ρίξτε το λευκό κρασί. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τα μύδια να αχνιστούν για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.
  5. 5

    Συνδυασμός

    • Προσθέστε τα βρασμένα λιγκουίνι στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα μύδια. Ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά.
    • Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε).
  6. 6

    Σερβίρισμα

    • Σερβίρετε τα λιγκουίνι με μύδια και σάλτσα ντομάτας ζεστά. Προσθέστε λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα αν θέλετε.