Λινγκουίνι με μύδια και σάλτσα
30 λεπτά
4 μερίδες
Μεσαία δυσκολία
Υλικά
Εκτέλεση
- 1
Προετοιμασία μυδιών
- Πλύνετε τα μύδια καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και αφαιρέστε τη "γενειάδα". Απορρίψτε τα μύδια που είναι ανοιχτά.
- 2
Βράσιμο ζυμαρικών
- Βράστε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν αλντέντε. Στραγγίστε τα και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό που βράσανε τα ζυμαρικά.
- 3
Μαγείρεμα μυδιών
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- 4
Προσθήκη ντομάτας και μυδιών
- Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και το τριμμένο κόκκινο πιπέρι (αν χρησιμοποιείτε). Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Προσθέστε τα μύδια στην κατσαρόλα και ρίξτε το λευκό κρασί. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τα μύδια να αχνιστούν για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.
- 5
Συνδυασμός
- Προσθέστε τα βρασμένα λιγκουίνι στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα μύδια. Ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά.
- Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε).
- 6
Σερβίρισμα
- Σερβίρετε τα λιγκουίνι με μύδια και σάλτσα ντομάτας ζεστά. Προσθέστε λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα αν θέλετε.